Korjausohjeet

Korjausohjeet puhelimien korjaamiseen

Puhelimien korjaaminen itse ei ole rakettitiedettä, mutta ilman korjausohjeita se on kuitenkin varsin hankalaa ja riskialtista puuhaa – etenkin kokemattomalle korjaajalle. Siinä missä taitava ja kokenut mobiililaitteiden korjaaja pystyy olemassa olevalla kokemuksellaan päättelemään melko hyvin puhelimen purkamiseen tarvittavat niksit pelkästään luuria päältäpäin tutkimalla, on aloitteleva tee-se-itse -korjaaja helposti pulassa, kun luurista ei löydy yhtäkään ulkopuolista ruuvia ja puhelimen purkaminen näyttää täysin mahdottomalta tehtävältä.

 

Kokemattomienkin korjaajien onneksi netti on ratkaisu tähänkin pulmaan. Korjausohjeita löytyy internetistä lähestulkoon joka ikisen kaupasta löytyvän puhelinmallin korjaamiseen, ja etenkin yleisimmille malleille nämä korjausohjeet ovat todella hyvälaatuisia ja hyvällä laitteistolla kuvattua. Ohjeet etenevät varsin loogisesti, ja yleensä niillä esitellään korjaukseen tarvittavat työkalut sekä pahimmat vaaranpaikat korjausoperaation yhteydessä. Näiden ohjeiden avulla useimpien puhelimien korjaaminen onnistuu hieman sorminäppäryyttä omaavalta henkilöltä ilman aiempaa kokemusta.

 

Parhaat ohjeet puhelimien korjaamiseen

 

iFixit.com

 

iFixit on ehkäpä suosituin puhelimenkorjausohjeita tarjoava sivusto – eikä ihme. iFixitin korjausohjeet ovat vaiheittain etenevät ja erittäin selkeät. Ohjeissa on esitelty korjausprosessi valokuvina ja niihin liittyvinä teksteinä. iFixit on nimensä mukaisesti keskittynyt lähinnä Applen tuotteiden korjaamiseen, mutta viime aikoina heidän sivustolleen on alkanut ilmestyä myös muiden valmistajien tuotteiden korjausohjeita.

 

YouTube

 

YouTube pitää sisällään valtavan määrän eri puhelimien korjaamisessa avustavia ohjeita useilta eri henkilöiltä ja yrityksiltä. YouTube onkin varmin paikka löytää korjausohjeet myös hieman harvinaisempien puhelinmallien korjaamiseen. Suosittuja ja hyväksi todettuja ohjeita YouTubeen tuottaa mm. JerryRigEverything ja WitRigs.

 

Witrigs.com

 

Witrigs on keskittynyt iFixitiä enemmän muiden kuin Applen laitteiden korjaamiseen. Witrigsin blogista löytyy paljon ohjeita mm. Samsungin, Huawein ja OnePlussan eri mallien korjaamiseen. WitRigsin blogin korjausohjeet ovat selkeydeltään ja laadultaan verrattavissa täysin iFixitin tuottamiin korjausohjeisiin.

 

Sosav.com

 

Sosav.com on verrattain uusi tulokas korjausohjeiden maailmassa, mutta se on noussut nopeasti suosioon erittäin laadukkaiden ja selkeiden korjausohjeiden myötä. Sosav.com kertoo korjausohjeen yhteydessä kyseisen korjauksen vaikeusasteen sekä arvion korjaukseen kuluvasta ajasta. Myös Sosav.comin tarjoamat korjausohjeet ovat laadultaan samaa tasoa iFixitin kanssa.

 

Kuten yllä olevia linkkejä tarkastelemalla voi huomata, on korjausohjeita saatavilla netistä yllin kyllin, veloituksetta ja hyvälaatuisina. Näin ollen kynnys puhelimen korjaamiseen ei aloittelevallakaan korjaajalla ole kovin korkea. Yllä olevat korjausohjeet ovat kaikki englannin kielellä, joten hieman kielitaitoa korjausohjeiden noudattaminen voi silloin tällöin vaatia. Suomenkielisiä ohjeita on saatavilla harmittavan vähän.

 

Korjausohjeet ovat monen puhelimen korjaamisessa elintärkeitä, sillä hutiloimalla voi pahimmillaan rikkoa puhelimesta osia hyvinkin helposti. Esimerkiksi sormenjälkitunnistimen kaapeli on mahdollista rikkoa monissa puhelimissa mikäli takalasin irroituksessa ei ole tarkkana. Katso siis korjausohjeet AINA kokonaan läpi ennen kuin aloitat suorittaa itse korjausoperaatiota. Tällä tavoin vältyt hutiloinnilta sekä ikäviltä yllätyksiltä korjauksen yhteydessä.